8 symptomen van lage rugpijn die je niet mag negeren

5. Moeilijkheden om benen te bewegen
Zenuwbeschadiging door ischias kan problemen veroorzaken bij het bewegen van de benen. Soms wordt slechts één been getroffen, maar het is niet ongebruikelijk dat je aan beide benen last hebt. Patiënten beschrijven vaak moeilijkheden om het been in bepaalde richtingen te bewegen. Het kan ook moeilijk zijn om de knie te buigen. Wanneer artsen Sciatica diagnosticeren, voeren ze vaak de proef van Lasègue uit. Deze test is om te bepalen of er sprake is van prikkeling van een zenuwwortel op het punt waar deze uit de wervelkolom tevoorschijn komt. Hierbij wordt er licht aan de zenuw getrokken. Als dit aanleiding geeft tot ergere pijn zit de zenuwwortel waarschijnlijk in meerdere of mindere mate knel. Vaak is de oorzaak hiervan een rughernia. Als de diagnose is vastgesteld, probeer je zo goed mogelijk door te gaan met je dagelijkse activiteiten, met af en toe rustperiodes.

6. Pijn in de onderrug
De sciatische zenuw is de grootste zenuw in het lichaam, die begint vanaf de wortels van het lumbale ruggenmerg en helemaal tot aan de onderste ledematen gaat. Dat is de reden waarom sommige mensen pijn ervaren in de bilspier. Deze pijn wordt soms omschreven als brandend of tintelend van aard, maar in kan de pijn ook er ineens inschieten. Het is vooral onaangenaam als je schietpijn in de onderrug ervaart. De ernst van de pijn hangt van elke persoon af. verminderde spierkracht of gevoelloosheid kan de pijn vergezellen, maar nogmaals dit hangt af van de mate waarbij de zenuw is aangetast.

- Advertentie -

7. Zenuwpijn in de onderrug
Een van de eerste symptomen die mensen met een vermoedelijk ischias aandoening ervaren is de pijn die er opeens inschiet. Ze kunnen vaak zo’n pijn voelen bij het uitoefenen van zware fysieke activiteiten. Sommigen zijn meer vatbaar voor pijn wanneer ze in een bepaalde positie staan ​​of een bepaalde beweging uitvoeren, zoals naar beneden bukken. Meestal verschijnt schietpijn in de onderrug als gevolg van inactiviteit van een persoon. De schietpijn kan verschijnen in de onderrug, heupen, benen of zelfs de tenen. Als je pijnklachten zonder duidelijke oorzaak ervaart, raadpleeg dan direct je arts om erachter te komen of je heupzenuw is beschadigd. Sommige pijnstillers kunnen helpen pijn te verminderen of dragelijker te maken.

8. Blaas en stoelgang problemen
Sommige mensen ervaren dat ze vaker naar de toilet moeten als wanneer ze sciatica hebben. Dit komt omdat door de zenuwpijn ze de controle op een aantal basis lichaamsfuncties (blaas en stoelgang) verliezen. Bovendien gaat bij dit symptoom vaak ernstige pijn gepaard, waardoor een chirurgische ingreep vaak noodzakelijk is. Als de wervelkolom een ​​hoge druk uitoefent op de zenuw, kan dit langdurige of zelfs permanente schade aan de darm en de blaas veroorzaken; daarom is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. Dit gebeurt alleen in zeldzame gevallen, de mensen mensen die sciatica hebben ervaren deze blaas en stoelgang problemen niet.

Dit artikel geeft algemene informatie over gezondheid en aanverwante onderwerpen. De inhoud van het artikel is niet bedoeld en mag niet worden opgevat als een medisch advies, noch is de informatie een vervanging voor professionele medische expertise. Als u denkt dat u een medisch noodgeval hebt, bel dan onmiddellijk uw arts of de hulpdiensten.

Lees ook: Dit is waarom je beter op jouw linkerzijde kunt slapen

- Advertentie -
- Advertentie -

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *