12 geniale redenen waarom je een bananenschil niet moet weg te gooien!

Het verbaast je vast niet dat de banaan het hele jaar door het meest gegeten stuk fruit is. Niet alleen omdat bananen altijd verkrijgbaar zijn, maar ook omdat ze heerlijk zijn en rijk aan waardevolle voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zitten niet alleen in het vrucht, ook in de bananenschil.

Maar wat blijkt, het afval product van de banaan, de schil wordt vrijwel direct of na het nuttigen weggegooid. Maar wist je dat de bananenschil tal van andere bijzondere voordelen biedt voor de gezondheid van de mens? De bananenschil van een banaan bevat essentiële vetzuren vitaminen, mineralen en andere stoffen die veel verschillende voordelen hebben.

- Advertentie -

Je zal versteld staan van de vele nuttige eigenschappen die de bananenschil met zich meebrengt. Bekijk de lijst die wij voor jou hebben samengesteld.

Maakt je tanden stralend wit
Wrijf met de binnenkant van de schil regelmatig over je tanden en je merkt vrij snel het verschil.

Gezichtsmasker
De aanwezigheid enzymen in de bananenschil zorgen voor een gezonde en heldere huid. Was je gezicht met een PH neutrale zeep, leg daarna de schil over je hele gezicht en laat het opdrogen. Aansluitend het gezicht goed naspoelen met water.

Vermindert irritatie en jeuk
Ben je door een mier of mug gebeten? Breng de binnenkant van de bananenschil op de rode bult. Hierdoor zal de jeuk en irritatie verzacht worden. Dit helpt ook erg goed bij irritatie door brandnetels.

Wratten verwijderen op natuurlijke wijze
Plaats de binnenkant van de schil op de wrat en dek het stevig af. Dit natuurlijke verband een aantal keer gedurende een aantal dagen verwisselen en na circa een week zal de wrat verdwenen zijn.

Splinters verwijderen
De werkwijze is hetzelfde als hierboven beschreven om wratten te behandelen. In de schil zitten enzymes die als een natuurlijk middel werken om lichaamsvreemde stoffen op een zeer efficiënte manier te verwijderen.

Op de volgende pagina lees je waarom je een bananenschil niet moet weg te gooien!

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *