5 Manieren om de kwaliteit van je drinkwater te controleren

We kunnen niet altijd zeker weten of het leidingwater goed is om te drinken. Er zijn zelfs momenten waarop de kwaliteit van het leidingwater van de ene op de andere dag kan veranderen, en als je weet hoe je de veranderingen kunt detecteren, kun je misschien besparen op het drinken van vervuild water. Gelukkig is er een manier om de kwaliteit van het water te controleren, net zoals professionals dat doen, door slechts 3 zintuigen te gebruiken.

- Advertentie -

1. Begin met het controleren van de kleur van het water.
Laat het water eerst een paar minuten lopen. Dit zal eventuele opbouw uit de kraan verwijderen. Vul een glas en houd het in het licht. Als het water troebel, geel of bruin is, kan het wijzen op verroeste leidingen, vervuiling stroomopwaarts of een waterbron van lage kwaliteit zoals een rivier of een reservoir.

2. Controleer of het water bewolkt is.
Controleer het water op eventuele deeltjes of troebelheid. Breng je glas gevuld met water naar wat licht. Rode, oranje of bruine deeltjes kunnen het gevolg zijn van roestige of oude armaturen of leidingen. Zwarte stukken in het water kunnen erop wijzen dat de slangen zijn begonnen te verslechteren. Algemene vertroebeling betekent dat er te veel chemicaliën zijn.

Lees gauw verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -