5 Manieren om snel te controleren of er een verborgen camera in je kleedkamer is.

Privacy wordt in de hele wereld anders ervaren. In Duitsland hebben bijvoorbeeld maar heel weinig kantoren open deuren, terwijl dit in andere landen heel gewoon is. Maar niemand zou het goed vinden om stiekem in de gaten te worden gehouden, zeker niet tijdens persoonlijke zaken.

Sommige winkeliers plaatsen weliswaar verborgen camera’s in hun paskamers, wij willen je er graag voor waarschuwen. Met deze tips kunt je ze misschien wel spotten.

ADVERTENTIE

1. Scan de kamer op verdachte voorwerpen.
De eenvoudigste manier om verborgen camera’s te vinden is om rond te kijken en de omgeving goed te controleren. Een beetje zoeken kan helpen om direct “voor de hand liggende” tekens te vinden. Besteed speciale aandacht aan voorwerpen zoals wanddecoratie, lampen, planken, enz. Verdachte draden, lenzen of lampen kunnen bij een verborgen camera horen.

2. Maak verbinding met Wi-Fi.
Bewakingscamera’s werken meestal op Wi-Fi, dus u kunt er een vinden door verbinding te maken met het netwerk dat in de kamer beschikbaar is. Vervolgens moet je een speciale app gebruiken om te zien welke andere apparaten met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Houd een oogje in het zeil voor apparaten die een naam van een camerafabrikant tonen of een lijst met dingen zoals “IP-camera”.

Op de volgende pagina vind je de andere super handige manieren.

Pagina 1/2

ADVERTENTIE