6 Gemakkelijke manieren om je schoenen wit te maken met huishoudelijke producten

Vandaag willen we je verschillende methoden laten zien om je schoenen te bleken, zodat je niet meer bang bent om ze te dragen wanneer je daar zin in hebt.

1. Baking soda en witte azijn
Om je favoriete sneakers weer glimmend wit te maken, hoef je geen te dure producten te kopen die vaak moeilijk te vinden zijn. Alleen al door het gebruik van baksoda, witte azijn en warm water kan je het grootste deel van de donkere vlekken die op de stof van je schoenen zitten wegwerken.

Begin met het mengen van een eetlepel witte azijn, met een eetlepel baksoda en een eetlepel heet water in een kom. Je krijgt dan een soort pasta die je met een borstel of een oude tandenborstel op de sneakers moet aanbrengen. Schrob zowel de zool als de stof licht. Laat de pasta minstens 3 of 4 uur onder de zon zitten en verwijder vervolgens de overtollige baksodapasta door de schoenen in elkaar te klappen.

Dit “verbleekt” niet alleen effectief je schoenen, maar het is ook een goede oplossing om van de slechte geurtjes af te komen die bacteriën in de schoenen kunnen veroorzaken.

- Advertentie -

2. Grof zout en melk
Wanneer de witte schoenen een gele kleur krijgen, is het tijd om ze goed schoon te maken om te zien of we hun oorspronkelijke kleur terug kunnen brengen. Je hoeft maar een half kopje grof zout te mengen met 1 liter melk in een grote kom.

Je moet de sneakers minstens 3 uur in dit witmakende mengsel laten weken zodat het het effect heeft waar je naar op zoek bent. Na deze tijd kan je ze inwrijven met een borstel om de nog aanwezige vlekken te verwijderen. Spoel ze vervolgens af met een ruime hoeveelheid zeepwater en laat ze in de open lucht drogen. Let op dat je geen sporen van de melk achterlaat!

Lees de andere super handige manieren op de volgende pagina!

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -