6 Manieren hoe je huid reageert op alledaagse situaties

De huid is zonder twijfel het belangrijkste deel van je lichaam. Het is eigenlijk het grootste orgaan in het menselijk lichaam. Maar ondanks dat feit blijft het toch een beetje een mysterieus orgaan. Natuurlijk weet iedereen dat het zijn kleur, textuur en uiterlijk kan veranderen, zoals bijvoorbeeld na het zonnebaden. Maar sommige andere reacties, zoals blozen of kippenvel krijgen, kunnen ons een beter begrip geven van hoe ons lichaam werkt.

- Advertentie -

1. Onze huid wordt elke maand volledig vernieuwd.
Je weet waarschijnlijk al dat je huid uit miljarden cellen bestaat, dus er is geen geheim. Maar van dat extreem hoge aantal gaan zo’n 30.000 tot 40.000 cellen verloren in de vorm van schilfers. En dat is slechts in één minuut. Dus eigenlijk, als je het gewicht van de huid die je de laatste 4 en een half jaar bent kwijtgeraakt bij elkaar optelt, zou je eindigen met ongeveer 40 pond huidschilfers! Natuurlijk, je merkt dit nauwelijks in je dagelijks leven. Dode huid valt er gewoon af zonder een geluid te maken of een spoor achter te laten. Het wordt gewoon stof, wat veel uitmaakt van wat je opveegt als je het huis schoonmaakt.

Dit kan ertoe leiden dat je je afvraagt wat er gebeurt als we die huid verliezen. Het blijkt dat het bij de huid om regeneratie gaat. Met andere woorden, de meeste mensen hebben na 2 weken tot een maand hun huid volledig vernieuwd. Dat betekent ook dat het grootste deel van de huid die met het blote oog zichtbaar is, eigenlijk klaar is om afgeworpen te worden. Als je dit een beetje griezelig vindt, denk dan aan het feit dat het vervellen van zoveel huid ook de mogelijkheid biedt om onze wonden zo snel te genezen. Nadelig, dat is ook de reden waarom onze bruining niet lang duurt…

2. Waarom we blozen
Het blozen is een natuurlijke reactie die we niet kunnen controleren. Het is de manier waarop ons lichaam reageert zonder dat we iets kunnen doen om het te voorkomen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hoe meer we willen verbergen dat we ons ergens voor schamen, hoe meer blozen we worden. Als we schaamte of spijt ervaren, neemt de adrenaline in het lichaam toe, klopt het hart sneller en ademt men hevig. De bloedvaten zetten uit zodat het extra bloed dat wordt gepompt sneller kan doorstromen. Natuurlijk, in je gezicht zijn het de aderen in onze wangen die zich uitbreiden, en dat maakt ons gezicht ineens, en tot onze spijt, hopeloos rood.

Op een bepaalde manier, als je bloost, geef je weg dat je erkent dat je iets hebt gedaan wat je niet hoort te doen en dat je je ervoor schaamt. Blozen kan ook een onvrijwillige manier zijn om te zeggen dat het je spijt als je iets hebt gedaan waar de maatschappij het niet mee eens is.

Lees op de volgende pagina verder.

Pagina 1/3

- Advertentie -
- Advertentie -