7 Trucjes die je zullen helpen om ingegroeide haren kwijt te raken.

Ingegroeide haren zijn er alleen om ons te irriteren, zoals elke vrouw of man die ze heeft gehad je kan vertellen. Maar wat zijn ze? Het zijn haren die, in plaats van naar buiten te groeien, onder de huid groeien, wat veel klachten kan veroorzaken, zoals zwelling en pijn. Meestal verschijnen ze in het baardgebied, in de oksels of op de benen. Waarom moeten we hiermee omgaan? Omdat het na het verwijderen van het haar, als het terug groeit, soms niet op de juiste manier gebeurt.

We hebben enkele eenvoudige tips om te proberen deze vervelende opstandige haren te voorkomen. Vergeet echter niet dat het belangrijk is om je arts te raadplegen voordat je actie onderneemt.

- Advertentie -

1. Bereid je huid voor.
Het is verstandig om je huid te wassen met warm water, en als je je gezicht gaat harsen, gebruik dan een gezichtsreiniger. Breng vervolgens scheerschuim of gel aan, want dit zal het haar verzachten en helpen voorkomen dat het ingegroeid raakt. Als je deze producten niet hebt, werkt een warme handdoek ook.

2. Bepaal de juiste richting voor het scheren.
Moet ik scheren in de tegenovergestelde richting van de haargroei of andersom? Het is een basisvraag, maar hoe vaak hebben we het al gevraagd? De realiteit is dat als je tegen de stroom in scheert, je betere resultaten krijgt. Als je huid echter gevoelig is, kun je proberen te scheren door de richting van de haargroei te volgen. Zo vermijd je irritatie.

Lees verder op de volgende pagina om ingegroeide haartjes tegen te gaan.

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -