9 waarschuwingssignalen dat je niet genoeg water drinkt

We weten dat we het nodig hebben, maar om de een of andere reden heeft het vaak toch geen prioriteit. Daardoor merken we na een tijdje dat we ons minder goed beginnen te voelen. Een gemiddeld volwassen lichaam bestaat voor zo’n 55 tot 60% uit water. Het is dan ook geen verrassing dat het heel belangrijk is om deze belangrijke watervoorraad aan te blijven vullen en te verversen. Het is logisch dat ons lichaam ons duidelijke waarschuwingssignalen stuurt als we uitgedroogd raken. Zo weten we dat we ons vochtgehalte even moeten checken. Als dat gebeurt, is het belangrijk dat we er alles aan doen om het vochttekort weer aan te vullen. Hieronder vindt je 9 waarschuwingssignalen die iedereen zou moeten herkennen.

- Advertentie -

Hoe je weet of je genoeg water binnenkrijgt
De meningen over hoeveel water we elke dag moeten drinken, lopen nogal uiteen. De meesten van ons kennen wel het standaardadvies van acht glazen water per dag. Moderne studies geven ook advies op basis van gewicht, lengte en geslacht zodat je gezondheid optimaal blijft. Er zijn een aantal signalen waaruit blijkt dat je wellicht meer water moet drinken. Lees hier welke signalen dat zijn.

Je hebt last van hoofdpijn
Het is één van de vervelendste dingen: je hoofd bonst en elke minuut wordt het erger. Het is moeilijk om je ergens op te concentreren en langzamerhand raakt je geduld op. Gelukkig is genoeg water drinken niet alleen een goede manier om deze pijnlijke aandoening te voorkomen, ook kun je die daardoor verhelpen.

Je hebt last van vermoeidheid
Let op je routine en gewoontes en zorg dat je elke nacht voldoende slaap krijgt. Rust je genoeg uit, maar voel je je nog steeds sloom of ben je voortdurend moe? Dan ben je misschien wel uitgedroogd.

Een droge huid waar geen lotion tegenop kan
De seizoenen en het weer zijn van invloed op de conditie van onze huid. Een droge huid heeft een gebrek aan talg (dat wat je huid vettig maakt) en reageert meestal goed op olierijke, vochtinbrengende crèmes. Maar heb je ongeacht het weer en ondanks al dat smeren met lotions en crèmes, nog steeds last van een droge of gebarsten huid? Dan is het misschien beter om te kiezen voor een glas (of een paar glazen) water.

Je wordt dikker
Geloof het of niet maar een uitdijende taille kan een teken zijn van te weinig vocht. Uit onderzoek blijkt dat slechts 500 ml water drinken je stofwisseling al een boost van wel 30% kan geven. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat veel gezondheid- en welzijnsexperts mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven, aanraden om meer water te drinken.

Op de volgende pagina lees je welke overige waarschuwingssignalen er nog meer zijn van te weinig water te drinken.

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *