De kans is groot dat jij een van de grootste fouten maakt met jouw vuile was

Als het gaat om het doen van huishoudelijke klusjes, is er vaak een uitgebreide lijst om ons bezig te houden. Het lijkt misschien alsof iedere kamer altijd gestofzuigd moet worden terwijl de ramen een wasbeurt kunnen gebruiken en de lakens verschoond moeten worden. Hoewel het doen van de was misschien niet past bij ieders idee van een leuke tijd kan het een heerlijk gevoel zijn om kleding aan te trekken die lekker fris ruikt en perfect zacht aanvoelt. Toch is de kans groot dat jij zoals velen de grootste wasfout maakt. Welke dat zijn ontdek je hieronder.

- Advertentie -

Kleding in wasdroger
Velen van ons gebruiken droogtrommel doekjes als onderdeel van de wasroutine. Deze werken geweldig voor het lekker zacht maken van onze kleding. Deze prachtige uitvinding zit echter onder de vette of stearinezuren die bomvol zitten met allerlei chemicaliën en geurstoffen, allemaal ontworpen om ons dat lekkere, plezierige gevoel te geven. Wanneer ze in de droger worden gedaan, smelt de hitte van de machine de coating die voorzien in van allerlei chemicaliën van de doekjes en plakt dit aan onze kleding. Hierdoor voelen ze zacht aan en wordt de statische elektriciteit verminderd.

Zijn ze het wel waard?
Hoewel velen van ons in de loop der jaren naar de droogtrommeldoekjes hebben gegrepen lijkt het erop dat ze misschien niet zo goed zijn als we ooit dachten. Vele merken hebben ons jarenlang alles verteld over de voordelen van droogtrommeldoekjes en hoe ze onze wasdroger ervaring voor altijd zullen veranderen, maar wat als ze meer kwaad doen dan goed? Is het idee van zachte kleding echt het risico waard? Zo is het; als je droogtrommeldoekjes gebruikt maak je waarschijnlijk de grootste wasfout ooit.

Opeenstapeling van wasfouten
Een van de redenen waarom droogtrommeldoekjes zo slecht zijn komt neer op de wasverzachter die zich bij iedere lading ophoopt. Terwijl de hitte van de droger dit van de doekjes smelt, begint het zich ook bij iedere lading op te hopen op het pluisfilter. Uiteindelijk zal dit het bijna onmogelijk maken om de pluizenfilter te legen, omdat deze bedekt wordt met een kleverig residu. De ophoping kan ook de essentiële luchtgaten blokkeren die de kleding helpen drogen en tot nog meer complicaties leiden.

Pluisje komen overal terecht
Misschien is je, na een tijdje droogtrommeldoekjes te hebben gebruikt, een ophoping van pluisjes op je kleding opgevallen? Maak je geen zorgen; je wasdroger is niet kapot. Dit is allemaal te danken aan de luchtgaten die worden geblokkeerd door het residu van de droogtrommeldoekjes. Door de blokkade kan er geen lucht in de machine komen, waardoor de pluisjes niet uit jouw kleding kunnen worden verwijderd.

Brandgevaar in huis
Pluisjes zijn niet alleen een ongemak – het kan ook een enorm gevaar voor woning zijn als het zich te lang blijft ophopen. Een verstopt pluizenfilter kan ervoor zorgen dat vocht in de droger opgesloten raakt, waardoor deze minder efficiënt wordt en tevens de perfecte voedingsbodem wordt voor bacteriën en schimmels.Tevens kunnen teveel pluizen met al die hitte zorgen voor een enorm brandgevaar in huis. Sterker nog, de wasdroger is brandoorzaak nummer 1 in huis. Er zijn meer dan 20.000 huisbranden per jaar alleen al in de V.S. die gerelateerd zijn aan verstopte pluizenfilters.

Droogtrommel doekjes
Droogtrommeldoekjes zijn niet alleen een brandgevaar voor het huis, maar kunnen ook een gevaar vormen voor iedereen die de gedroogde kleding draagt. Hoewel de coating die de doekjes op onze kleding achterlaat onze gewassen kleding zacht laat aanvoelen, kan het ook vuurbestendige kleding een stuk minder effectief maken.Als je kleding voor kinderen wast is het belangrijk om droogtrommeldoekjes op de plank te laten liggen bij het drogen van hun slaappyjama’s. Zo niet, is het wachten tot dat er ernstige ongelukken kunnen gebeuren.

Sport kleding wasdroger
Het lijkt erop dat de coating van droogtrommeldoekjes meer problemen kan veroorzaken dan gedacht. Gebruik bij het wassen van sport- of outdoorkleding kan rampzalige gevolgen hebben. Dat komt omdat kleren zoals deze zijn ontworpen om vocht af te voeren. De coating zorgt er ook voor dat de werking van je sportkleding niet volledig tot hun recht komt. Dus de volgende keer dat je denkt dat jouw sportkleding aan vervanging toe is, probeer dan eerder het gebruik van droogtrommeldoekjes te vermijden?

Lees gauw verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -
play-sharp-fill

Plaats een reactie