Dit gebeurt er met je stoelgang als je langdurig zit..

“Mensen hebben het zitten al duizenden jaren geïntegreerd. Er zijn echter belangrijke verschillen in de manieren waarop mensen vroeger tijd in inactiviteit doorbrachten in vergelijking met de moderne samenleving. Hoewel de hoeveelheid sedentaire tijd die onze voorouders dagelijks ervoeren waarschijnlijk vergelijkbaar was met wat we vandaag de dag ervaren, brachten ze waarschijnlijk de tijd door in dynamischere niet-ambulante posities, zoals hurken en knielen. Deze houdingen vereisen het aansterken van spieren. In vergelijking daarmee is zitten op een stoel gedurende een werkdag van acht uur veel minder actief, volgens de gezondheidszorg.

- Advertentie -

Sommige historici geloven dat de oudste versie van de stoel rond 3200 v.Chr. in Schotland is ontstaan. Archeologen hebben huizen gevonden in het Schotse dorp Skara Brae die suggereren dat de bewoners op bedden sliepen, aan tafels aten en op vroege vormen van zitplaatsen zaten, volgens Design Institute of San Diego.

Naarmate de tijd verstreek en mensen begonnen meer binnen te leven dankzij technologische vooruitgang, evolueerde het zitmeubilair van eenvoudige krukjes en banken naar gestructureerde stoelen met rugleuningen en vier poten, volgens The Denver Post.

Intussen is de moderne samenleving te sedentair geworden, tot het punt dat het gevaarlijk wordt. Dit blijkt uit studies die consistent laten zien dat langdurig zitten kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartziekte, type 2-diabetes en obesitas. Lees verder op de volgende pagina wat de effecten zijjn van langdurig zitten

- Advertentie -
- Advertentie -