Dit is een eenvoudige oplossing voor spanning/pijn in je lichaam

Veel, heel veel mensen hebben een zittende baan en dit kan een ramp zijn voor je rug. Rugpijn is dan ook één van de meest gehoorde klachten.

Er zijn heel eenvoudige manieren om van bijvoorbeeld rugklachten, maar ook stijfheid in je nek en last van je knieën af te komen. Je hebt maar 2 of eigenlijk 3 dingen nodig: genoeg ruimte om te kunnen liggen en twee of drie tennisballen.

- Advertentie -

Als je dit doet dan verhelp je nekklachten. Je kan dit ook doen met rubberballen en dan maakt het niet uit of ze hard of zacht zijn. Om je nek te ontspannen moet je plat op de grond liggen. De ballen leg je een paar centimeter onder de ronding van je schedel. Probeer nu rustig een klein beetje naar boven en beneden te bewegen door je benen te gebruiken. Je voelt het als het goed is in je nek. Haal 10 keer diep adem en ontspan dan even. Herhaal deze oefening een paar keer voor het beste effect.

Voor je rug kan je dit doen. Leg twee ballen neer zo dat de ene links van je ruggengraat en de ander rechts ligt. Let goed op dat de ballen niet direct onder je wervelkolom liggen. Dat kan gevaarlijk zijn. Adem vijf keer diep in en weer uit.

Als je bang bent dat de ballen weg rollen kan je ze in een sok doen. Of je gaat op een zachte ondergrond liggen zoals een kussen of een deken.

Lees gauw verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -
play-sharp-fill