Dit is het geheim om in de winter beter te slapen!

Het is een lange, koude, donkere en eenzame winter. Maar deze simpele tip kan ervoor zorgen dat je een goede nachtrust hebt deze winter.

- Advertentie -

Onderzoek

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in het Journal of Pineal Research heeft aangetoond wat je nodig hebt om in de winter beter te slapen.
Onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben polsmonitoren gebruikt om de slaappatronen en lichtblootstelling van 507 studenten rond de klok te meten van 2015 tot 2018.
De gegevens lieten zien dat de jonge volwassenen ongeveer evenveel slaap kregen op een dagelijkse basis, maar dat ze wel gemiddeld 35 minuten later naar bed gingen en 27 minuten later opstonden tijdens de winter in vergelijking met de zomervakantiedagen.
De resultaten verrasten de onderzoekers, die niet hadden verwacht dat de vroege opkomst en ondergang van de zon in de winter impact zou hebben.

Schokkende resultaten

“We hadden verwacht dat studenten in de zomer later naar bed zouden gaan vanwege al het licht dat beschikbaar is tijdens die periode”, aldus senior studieauteur Horacio de la Iglesia in een persbericht van de universiteit.
Mensen volgen een natuurlijk circadiaans ritme dat dicht bij een 24-uurscyclus ligt. Dit proces – dat onze energieniveaus begeleidt en rechtstreeks invloed heeft op onze slaapschema’s – wordt beïnvloed door omgevingsstimuli zoals lichtblootstelling.
“Als je niet genoeg blootstelling aan licht krijgt overdag wanneer de zon schijnt, ‘vertraagt’ dat je klok en duwt de aanvang van de slaap ’s nachts terug”, merkte de la Iglesia op.

Bekijk op de volgende pagina hoe je je slaap kan verbeteren!

- Advertentie -
- Advertentie -