Dit is wat de meeste mensen doen om wittere tanden te krijgen

Het bleken van je tanden kan worden bereikt door de tandenbleekmogelijkheden die beschikbaar zijn in een tandartspraktijk, maar de gemakkelijkheid van thuisgebruik van tandenbleekproducten maakt het een populaire keuze voor veel mensen. Een exclusief onderzoek heeft ontdekt hoe mensen hun tanden het liefst thuis bleken.

- Advertentie -

Er zijn twee manieren waarop tanden vlekken kunnen krijgen en hun glans verliezen, namelijk extrinsieke vlekken en intrinsieke vlekken. Extrinsieke vlekken beïnvloeden het oppervlakkige, buitenste tandglazuur. Ze worden vaak veroorzaakt door dranken zoals rode wijn, frisdrank en koffie, evenals kleurrijke voedingsmiddelen zoals curry’s, de donkere sappen van bessen en de rijke kleuren van bieten. Roken en andere tabaksproducten kunnen leiden tot het ontwikkelen van extrinsieke vlekken op de tanden. Intrinsieke verkleuring van tanden treedt op wanneer de binnenlagen van de tanden worden aangetast. Dit soort interne verkleuring van tanden kan het gevolg zijn van trauma, barsten in het glazuur, medicijnen en veroudering.

Het goede nieuws is dat veel thuisgebruikte bleekproducten zowel extrinsieke als intrinsieke verkleuring van tanden kunnen bestrijden en heldere glimlachen kunnen herstellen. Health Digest heeft 612 mensen bevraagd naar hun voorkeursmethode voor tandenbleken. Van de antwoorden zeiden 36 mensen dat ze graag thuisgebruikte LED-lichtkit gebruiken. Deze thuisbleektechniek, die door 5,88% van de deelnemers werd verkozen, wordt uitgevoerd door een bleekmiddel op de tanden aan te brengen en vervolgens een LED-licht te gebruiken, hoewel deze optie hard kan zijn voor de tandheelkundige gezondheid. Lees verder voor meer van de populairste thuisgebruikte tandenbleekmethoden

- Advertentie -
- Advertentie -