Er is eigenlijk een wetenschappelijke reden waarom je altijd ruimte lijkt te hebben voor een dessert

Je kent het gevoel, je gaat naar je favoriete restaurant en bestelt je favoriete gerecht. Je bent uitgehongerd en kan niet wachten om te eten. Als het bij je tafel aankomt, gaan je ogen wijd open en je mond kwijlt. Je neemt hapjes na hapjes, je geniet nog meer van het gerecht dan de vorige keer.

Maar na een tijdje begin je vol te raken. Je kunt er letterlijk geen hap meer van eten als je het probeert. Je bent zo volgepropt dat je vraagt om de rest ervan weg te doen. Maar dan gebeurt er iets. De serveerster vraagt je of je geïnteresseerd bent in een dessertmenu.. en opeens denk je dat je plaats kunt maken in je opgezwollen buik.

- Advertentie -

Denk je er wel eens over na hoe het komt dat je misschien niet nog een hapje kunt eten, maar dat je altijd plaats kunt maken voor het dessert? Het is niet alleen jij – er zit eigenlijk wetenschap achter waarom mensen altijd een dessert kunnen eten, ook al dachten ze dat ze na het eten super vol zaten.

In een experiment uitgevoerd door Vox, kregen mensen een hoopje mac and cheese geserveerd. Ze kregen dan te horen dat ze moesten stoppen met eten als ze vol waren. Simpel, toch?

Lees gauw verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -