Hoe maak je een gemakkelijke en mooie luchtige focaccia pizza?

Mensen die in de keuken staan! Als je op zoek bent naar een nieuw zelfgemaakt recept om toe te voegen aan je kookboek, zeg dan niets meer. Deze focaccia pizza van Chef Gemma Stafford van Bigger Bolder Baking is er een voor de boeken en uw smaakpapillen.

Pizza zelf maken lijkt erg lastig. Het is makkelijker om gewoon de telefoon te pakken en een pizza te bestellen van je favoriete take-out restaurant, nietwaar?

Maar dat is gewoon de pizza die ons een opgeblazen gevoel kan geven. Als je het zelf maakt, weet je precies wat er aan de hand is, zodat je het gezonder kunt maken en aan je normen kunt voldoen. Plus, er is een gevoel van trots als het gaat om het maken van ”s werelds favoriete eten in uw oven.

- Advertentie -

En raad eens? Het hoeft niet eens zo moeilijk te zijn als je zou denken. Dit recept vraagt niet alleen om een handvol ingrediënten, er is geen behoefte aan het kneden van deeg – er is geen broodmachine of mixer nodig. Plus, het heeft een dikke, knapperige korst, niet de bodem, net zoals het zou zijn als je een pizza van het restaurant verderop zou halen.

Een ander fantastisch aspect van dit recept is dat het zeer veelzijdig is: je kunt het maken zoals je wilt, met al je favoriete toppings.

Voor het deeg, alles wat je nodig hebt is meel (all-purpose is prima, hoewel je kunt kiezen om broodmeel te gebruiken als je wilt), zout, gist, water en olijfolie – dat is alles! Om het die dikke, knapperige textuur te geven waar we allemaal van houden, laat je het gewoon een nachtje gisten en het zal het werk voor je doen.

Het moeilijkste aan het recept is waarschijnlijk het vormen van het deeg in je pan – het kan een beetje lastig zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het minder lastig. Nadat je dat erin hebt gekregen, heeft Gemma een coole truc om het deeg te bedekken en te laten zitten: Zet er gewoon een douchekapje overheen!

Lees gauw verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -