Is alkaline water beter voor je dan normaal water?

Het menselijke lichaam bestaat ongeveer uit 60% water. Het is van groot belang, want elke cel heeft water nodig om goed te functioneren. Naast het behouden van de vochtbalans van het lichaam, helpt het drinken van water ook om gifstoffen en afvalproducten uit het lichaam te spoelen, gewrichten te smeren, speeksel te produceren en de temperatuur van het lichaam te regelen. Volgens de aanbevelingen hebben mannen ongeveer 13 koppen water en vrouwen 9 koppen per dag nodig. Met deze aanbevelingen is het duidelijk dat water essentieel is voor het leven.

- Advertentie -

Tegenwoordig worden verschillende soorten water steeds populairder. Zo is er bijvoorbeeld alkaline water. Dit type water heeft een hoger pH-gehalte dan gewoon drinkwater. Volgens de bron is de pH-schaal tussen 0 en 14, met 0 als het meest zuur en 14 als het meest alkalisch. Meestal heeft leidingwater een pH van rond de 7, wat als neutraal wordt beschouwd. Alkaline water heeft meestal een pH van 8 of 9.

Hoe maak je alkaline water?

Sommige natuurlijke bronnen van alkaline water zijn bepaalde soorten bronnen met een hoog gehalte aan mineralen, zoals calcium en magnesium. Alkaline water kan worden geproduceerd door bakpoeder aan leidingwater toe te voegen, een filtersysteem te gebruiken, elektrolyse te gebruiken of omgekeerde osmose te gebruiken. Tijdens elektrolyse wordt een elektrische stroom gebruikt om het water te ioniseren en te scheiden in zure en alkalische componenten. De alkalische component wordt vervolgens verzameld en gebruikt als alkaline water. Tijdens omgekeerde osmose wordt water door een membraan geleid om onzuiverheden en contaminanten te filteren. Het resulterende water heeft doorgaans een hoger pH-gehalte vanwege het verwijderen van stoffen die zuren vormen. Lees op de volgende pagina wat de voordelen zijn van Alkaline water

- Advertentie -
- Advertentie -