Kan je kussen de reden zijn van die vervelende nekpijn die je steeds hebt?

Nekpijn, zo onaangenaam en oncomfortabel als het kan zijn, is iets waar veel mensen momenteel mee omgaan, mee hebben omgegaan of uiteindelijk mee te maken zullen krijgen. In feite is nekpijn zo vaak voorkomend dat een studie uit 2017 gepubliceerd in Medicine liet zien dat tot wel 70% van de mensen op een bepaald moment in hun leven nekpijn zal ervaren. Een studie uit 2007 in The BMJ toonde aan dat twee derde van de bevolking in het Verenigd Koninkrijk ook last heeft van nekpijn.

- Advertentie -

Er zijn veel dingen die we gedurende de dag doen die nekpijn kunnen veroorzaken, zoals een slechte houding op het werk, te hard trainen tijdens het sporten, of voorovergebogen staan over onze telefoons en apparaten. Het kan ook voortkomen uit een ernstiger fysiek probleem, zoals een hernia, spinale stenose, fibromyalgie of osteoporose. Naast de dagelijkse dingen die u onbedoeld doet om uw nekpijn te veroorzaken, kan ook de manier waarop u slaapt en waarop u slaapt het probleem zijn.

Hoe u slaapt kan een grote rol spelen in hoe u zich ’s ochtends voelt, zoals blijkt uit een studie uit 2008 in het International Journal of Behavioral Medicine. Die studie toonde aan dat tot 5% van de chronische pijngevallen kan worden herleid naar slaapproblemen. Met andere woorden, de positie waarin u slaapt, zoals op uw buik, kan een factor zijn in uw nekpijn. Zelfs als u in de juiste positie slaapt, kan uw kussen u tijdens de nacht tegenwerken. Lees op de volgende pagina hoe je deze pijn kan verhelpen!

- Advertentie -
- Advertentie -
play-sharp-fill