Als je denkt aan de alledaagse handeling van het koken en eten van vis, verwacht je niet dat het je leven radicaal kan veranderen. Maar voor de Amerikaanse Laura Barajas was het kiezen van een bepaalde tilapia op een markt in San Jose een beslissing die haar leven op zijn kop zette.
Hoe een normale dag een nachtmerrie werd
Laura, een 40-jarige moeder, had in juli nietsvermoedend de tilapia gekocht. Ze bereidde de vis zoals gewoonlijk en genoot van haar maaltijd. Maar de volgende dag was alles anders. Ze voelde meteen dat er iets mis was met haar gezondheid en ging snel naar het ziekenhuis.
Een gevaarlijke vijand: Vibrio Vulnificus
Wat Laura en de artsen ontdekten, was zowel zeldzaam als angstaanjagend. Ze was besmet geraakt met de zeer agressieve bacteriële infectie Vibrio Vulnificus. Deze infectie is zo dodelijk dat het CDC, het Amerikaanse centrum voor ziektebestrijding, waarschuwde voor de gevaren ervan. Elk jaar worden er 150 tot 200 gevallen gemeld en tragisch genoeg sterft ongeveer één op de vijf geïnfecteerde personen.
Lees dit ingrijpend verhaal verder op de volgende pagina.