Waarom kun je niet slapen zonder iets te knuffelen?

Hoewel deze gewoonte in verband kan worden gebracht met onze foetale slaappositie van toen we kinderen waren, gaat het helemaal niet om het terug duiken in onze kindertijd. Of het nu gaat om een pluche knuffel of een zacht knuffelkussen waar je niet zonder kunt slapen, er zijn een paar redenen waarom je ze niet kunt laten gaan.

- Advertentie -

Dit zijn de redenen waarom mensen gemakkelijk slapen als ze iets hebben om te knuffelen.

1. Het vermindert je snurken of slaapapneu.
Slaapapapneu is een slaapstoornis waarbij de ademhaling van een persoon niet zo soepel verloopt als zou moeten. Dit creëert in feite een slaappatroon dat regelmatig verstoord wordt – waar je de hele nacht wakker wordt en een gevoel van ochtendvermoeidheid en slaperigheid gedurende de dag krijgt.

De gewoonte om een kussen te knuffelen heeft het fysieke voordeel dat het deze slaapstoornis vermindert. Het hebben van een lichaamskussen ondersteunt je hele lichaam en stelt je in staat om op je zij te gaan slapen.

2. Je wilt je niet eenzaam voelen.
Een Reddit-gebruiker deelde ooit zijn ervaring dat het knuffelen van iets hem het gevoel geeft dat hij met iemand knuffelt.

We zijn niet allemaal knuffelende slapers, maar als we helemaal alleen zijn en we er in principe genoeg van hebben dat het zo is, en we iets nodig hebben om ons aan vast te houden, zelfs als dat betekent dat we een kussen moeten knuffelen.

De andere redenen vind je op de volgende pagina.

Pagina 1/2

- Advertentie -
- Advertentie -
play-sharp-fill