Wat moet je doen als iemand je op straat volgt?

Normaal gesproken is het goed om volgers te krijgen, maar alleen als ze binnen het bereik van de sociale media blijven. De statistieken zeggen dat 16% van de vrouwen heeft ervaren dat ze worden gestalkt. En als je het gevoel hebt dat iemand op je hielen zit, is het altijd goed om te weten hoe je de situatie veilig kunt aanpakken.

We hebben een paar nuttige tips verzameld om je te helpen slechte gevolgen te voorkomen als je gevolgd of in de gaten gehouden wordt. Je kunt ook leren hoe je kunt controleren of je wordt gevolgd aan het eind van het artikel.

- Advertentie -

1. Wees je bewust van je omgeving.
Besteed aandacht aan elk detail, inclusief straatnamen, huisnummers, gebouwen, winkels en cafés die in de buurt zijn. Als je je exacte locatie kent, kun je de nodige hulp krijgen. Vermijd smalle en slecht verlichte paden, zoals steegjes en gangen, waar er slechts één of twee in- en uitgangen zijn.

2. Vraag om hulp.
Gebruik je telefoon om vrienden of familieleden te bellen die in de buurt kunnen zijn. Vertel hun je locatie en vraag hen om je op te halen. Het is beter om een afspraak te plannen op een openbare plaats, zoals een koffietent of een winkel. Als je geen telefoon hebt of als je telefoon leeg is, ga dan naar een winkel, vertel ze dat je gevolgd wordt en vraag of je hun telefoon mag gebruiken.

Lees gauw verder op de volgende pagina.

Pagina 1/4

- Advertentie -
- Advertentie -