Wat moet je doen als iemand je op straat volgt?

3. Ga naar drukke plaatsen.
Het is makkelijker om een achtervolger te lossen onder een menigte en ze zullen waarschijnlijk terughoudender zijn om een beweging te maken in het bijzijn van andere mensen. Als je eerder wegliep van drukke hoofdstraten, doe dan alsof je ineens iets vergeten bent: controleer je zakken, zucht luid, kondig aan dat je je portemonnee bent vergeten en verander van richting.

4. Ga niet meteen naar je huis.
Je kan in het nauw gedreven worden terwijl je probeert je huis binnen te komen. Ook zal de stalker weten waar je woont en misschien wachten tot je het huis verlaat of later terugkomt. Het is niet veilig om naar huis te gaan totdat je 100% zeker weet dat je niet meer gevolgd wordt.

- Advertentie -

5. Maak veel stops op onverwachte plaatsen.
Steek de straat over om een koffie te kopen. Bezoek een vriend op het werk. Ga winkelen in het winkelcentrum. Maak je route zo ingewikkeld mogelijk. Het zal het moeilijker maken om je in de gaten te houden en het kan zelfs de stalker zo vermoeid raakt en zijn achtervolging opgeeft.

6. Gebruik elke gelegenheid om het uiterlijk van je achtervolger te bestuderen.
Probeer de persoon die achter je aanzit te bestuderen terwijl je onopgemerkt blijft. Kijk niet zo achterom. Kijk door de autoruiten en de spiegels, kijk om beurten en kijk om je heen terwijl je de straat oversteekt. Als je besluit om het incident te melden, is het van groot belang om te weten hoe de stalker eruit ziet.

Op de volgende pagina ontdek je wat je nog meer kan doen in zo een situatie.

Pagina 2/4

- Advertentie -
- Advertentie -